Sanabria

  • 002-4-1.jpg

img_5899.JPG
Sanabria ligt in de noordwestelijke hoek van Castilla y León in de provincie Zamora. Het bereikt het westen van de provincie Ourense, ten zuiden van de prachtige Portugese regio Tras-os-Montes en Portugese natuurpark Montezinho, oosten Castiliaans plateau en het noorden afgelegen en geïsoleerde regio Leon Cabrera Baja gescheiden pieken Faeda en Vizcondillo.

Het is een kleine regio met dorpen verspreid door de valleien van de rivieren of op de piste, allemaal heel dicht bij elkaar. Je weet dat er geen stad die Sanabria wordt genoemd, maar alle mensen dragen de bijnaam van het gebied onder zijn. Bijv. Trefacio de Sanabria

Alta y Baja Sanabria

copia-de-vegadetera2.bmp
We zouden kunnen overwegen twee zeer verschillende gebieden, de Tweede en Eerste Sanabria, van elkaar gescheiden door Padornelo Portilla beide. Alta Sanabria, met veel Galicische invloeden zijn dichtstbijzijnde steden aan Galicië (Padornelo, Lubián, Chanos, Hermisende, Porto, en kleiner) daarin een mengsel van Galicië, Castiliaans en Portugees wordt gesproken in dit gebied. De laatste tijd is het uitgegroeid tot een van de belangrijkste productiegebieden gebaseerd elektrische energie genererende windturbines.

En de hele vallei van de Baja Tera worden beschouwd met haar zijrivieren (Trefacio, Truchas en Castro). De belangrijkste bevolkingsgroepen zijn Puebla de Sanabria, El Puente, Trefacio, San Justo, San Martin, Vigo, Ribadelago …..

Lago de Sanabria

riballago.bmp
De belangrijkste bron van inkomsten is het toerisme. In het algemeen is het toeristische gebied wordt gevormd door de Rio Tera, met het meer als het belangrijkste element. Haar schoonheid maakt het een imcoparable kader voor een vakantie weg van de grote steden en in het midden van de natuur.

zeer bergachtig gebied met een gemiddelde hoogte van meer dan 1.000 meter. Het is bedekt met grote gebieden van diepe eik, kastanje plantages, kleine groene weiden en wetlands aan de oevers met populieren, salgueras, as en handel (humeiros).

In Sanabria was geen pijnbomen, al lijkt het erop dat bosbouwers drong in het verleden replant verbrande gebieden in eiken met pijnbomen.

fraile2005-025.jpg
Alles draait rond het meer, is het epicentrum van het toerisme sanabrés niet tevergeefs is de grootste van het schiereiland, is het toerisme de belangrijkste bron van inkomsten in de regio. Geen zorg is het gebied met ontwikkelingshulp en verdween de landbouw en de traditionele gnaderas. Ontwikkelingsprogramma's toegepast op het gebied met Europese fondsen hebben niet de impact die ze zou moeten.

Lake hij jarenlang werd niet gegeven enkel belang, tot het punt dat in de jaren '50 werd gedacht aan een transfer te maken om dit water te brengen veld salmantino. Om dit het meer niveau moet tillen ongeveer zes meter, die Ribadelago zouden overspoelen en zou niet bestaan ​​vandaag de dag, zou worden gedekt door de wateren. Gelukkig is het project werd niet uitgevoerd, en in 1978 het "Natuurpark" aangegeven oppervlakte

galende-20131208-00583.jpg
Vandaag is de realiteit is anders en meer is in een goede locatie, die op een zeer acceptabele omgevingsomstandigheden blijft. Zoals alles, een invasie van ongecontroleerde het toerisme, maar ook economische schimmelvorming te houden een balans en niet toestaan ​​en sociaal verlaat het gebied. Nutsbedrijven, elektrisch en telefonisch, hebben ons al genoeg verlaten.

Eindelijk kunnen we internet service te bieden via wifi. Het is niet erg krachtig, maar het werkt.

Puebla de Sanabria

681860_986_485_fsimage_1_puebla.jpg
Het dorp en de referentie van het gebied is de stad van Puebla de Sanabria, het is een middeleeuwse stad die een kasteel met ommuurde citadel in zeer goede staat blijft, is momenteel bijna alle gerehabiliteerd. Het is een stad die je moet weten, vraag dan bij het VVV-kantoor (als je de heuvel op naar haar in de straat De la Rua) gedurende de openingstijden van het kasteel en u kunt een authentieke vijftiende-eeuws kasteel te verkennen.

Ook aan de achterkant van het kasteel moet de kapel van San Cayetano parochiekerk te bezoeken en met een zogenaamd toegeschreven aan Titiaan van de Venetiaanse Renaissance Koele School. Aangenomen wordt dat door de manier van Santiago en ziek zijn gestopt in Puebla en in dankbaarheid voor de zorg die hem hielpen, schilderde de fresco boven, dit is wat telt, maar niet over de echtheid van dit feit weten.

In uw verblijf in Sanabria moet u een dag reserveren om de hele stad Puebla tour, met zijn adellijke huizen, het huis van de bisschop, zijn steegjes, enz. Puebla de Sanabria geconcentreerd in de ruimte helm historisch monument gebouwen als het hele kasteel, de kerk van San Cayetano, de parochiekerk, het stadhuis, en tientallen gebouwen van de traditionele architectuur wordt opgehemeld een aantal van hen.
De parochiekerk eventueel dateert uit de tweede helft van de twaalfde eeuw, aandacht voor de toren in het stedelijk landschap, die eindigt met een koepel waar de klok bel is bevestigd. Inside, gewelfd plafond, met nadruk op de centrale en het retabel, een prachtige Renaissance werk van de zestiende eeuw, waarin de centrale ruimte van de Virgen del Azogue, de patroonheilige van de Villa, wiens feestdag wordt gevierd op 15 augustus toewijst .
Andere altaarstukken, ook Barok, en een van hen is altijd Onze Lieve Vrouw van de Overwinning, die, hoewel niet de werkgever van de stad, is de Maagd dat hij meer toewijding en te genieten van de belangrijkste partijen.

La Alcobilla

52078396.jpg
Het verhaal van de twee beelden van deze Puebla de Sanabria Virgin is erg nieuwsgierig. Zo is de Virgen del Azogue, werd gevonden in de schuur van een familie villa en vervolgens naar de sacristie van de kerk, waar uitgestraalde licht. Onze-Lieve-Vrouw van de Overwinning, werd in Parijs een beroemde vakman, een Sanabresa familie. Maar op hetzelfde moment, deze vakman had een andere belangrijke taak van de Kerk van Goede Succes in Madrid, en aan het eind beide werken, de verwarring kwam. Hier, Puebla de Sanabria, kwam dat ze moet gaan naar Madrid, en vice versa, maar niemand wilde veranderen en iedereen was blij met hun lot.
Het is de maagd die grote toewijding niet alleen in de stad, maar in veel andere steden in de regio heeft. Nu, tijdens de vakantie, twee reuzen, (El Chino en La Negra), blijven negen dagen in de kerk, bij Onze Lieve Vrouw van de Overwinning. Een groep vrouwen uit de Villa, de zogenaamde altijd Serveersters van de Maagd, zijn degenen die verantwoordelijk zijn voor de voorbereiding van de afbeelding voor de Negende zijn, en voor de feestdagen, en dat alles goed gaat in de processie.
Als zeer emotioneel en indien echt de devotie tot Onze-Lieve-Vrouw van de Overwinning is act, kunnen we de tijd dat de Salve, aan het eind van de dag processie 8. Het is de verheerlijking van Maria-devotie, waar iedereen meedoet en zingt citeren.

puebla-de-sanabria-11-1.jpg
Puebla de Sanabria is opgenomen als een stad van cultureel belang, in 2011 is een van de Europese hoofdsteden van de biodiversiteit. In aanvulling op Puebla vindt u stadjes bijna altijd minder dan twee kilometer van elkaar. Aan de rechterkant van deze tekst vindt u een van de gebouwen van Puebla te zien, is het deeg Tiano, heeft nu een andere naam, maar voor degenen die jaren studeren in Puebla altijd gebakje Tiano waren. Swiss made de beste scones ik ooit heb geproefd.

pueblo.jpg
In het noordelijke deel van de streek op 13 km van Puebla de Sanabria ligt NATURAL PARK LAKE SANABRIA, rond het meer van ……… onze Lake. Volgens de experts zeggen ze, in het Boven-Pleistoceen (dit is letterlijk gekopieerd), 100.000 jaar geleden, een indrukwekkende gletsjer met ijs geserveerd meer dan 20 kilometer de bron van de huidige Lake Sanabria. Ons hostel is gelegen aan de noordwestelijke oever van het meer, om ons te bereiken moeten lopen de hele Westelijke Jordaanoever. We veronderstellen te zijn in het park, op ongeveer 300 meter. Meer in het gebied waar de Tera rivier stroomt, waardoor het water grotendeels voedt in Lake.

2009-05-06_img_2009-05-06_23-37-59_lago.jpg
LET OP!, Een aantal vestigingen die worden aangeboden op het internet als ze zijn aan het meer. Ze zijn niet in het natuurpark. Sommigen van hen gezegd dat ze naast het meer en is meer dan 20 kilometer. Ik heb een aantal geadverteerde "uitzicht op het meer" 7 km gezien.