Natuurpark

  • 002-2-1.jpg

Lake Sanabria Natural Park omvat meer dan 5000 hectare, is op dit moment in het proces van uitbreiding van de gemeenten Porto en Barjacoba, met Lake epicentrum, met een totale oppervlakte van 318 hectare. Het is ongeveer 3,8 kilometer lang met 1,3 helft breed. Het is het grootste natuurlijke meer in Spanje, is drie keer groter dan de Banyoles in Girona, zijn oorsprong is gletsjer en in sommige gebieden kan een diepte van meer dan 50 meter hoog, die onlangs gemeten 53 meter in de plaats meer diep. Omringd door de bergen van Segundera, Cabrera Baja en Gamoneda, hij riviercanyons Cardenas, Segundera en Tera komen, wordt het hele park doorkruist door vele rivieren vormen valleien en kloven die door de tongen van gletsjervalleien. De meest voorkomende bossen in de buurt van het meer van Sanabria worden gevormd door de Pyreneese eik of Turkije eiken. een aantal interessante plekken hulst en taxus zijn ook gelegen, terwijl de populieren en elzen zijn er in overvloed aan de oevers van de rivieren die vanuit de hoogte dalen of met elkaar communiceren de verschillende gaten in het Natuurpark.

Om hoogte te winnen, is het bos vervangen door een struikgewas van Escobales, cambronales en heidevelden, zouden bomen zoals eik niet overleven in de winter op die hoogten. Sanabria is ook gelegen in de beroemde endemische: Sanabresa Carqueixa en Geranium bohenicum. Binnen de fauna kunnen we de steenarend, wolf, wilde zwijnen, reeën, hagedis Bocage, reeën, vossen en Seoane Viper noemen. Eekhoorns en wezels de laatste tijd ook te zien in voldoende hoeveelheid.

De hoofdas van het park is de Tera rivier, die loopt van noord naar zuid, waaronder Lake. De Tera werd geboren naast Peña Trevinca, de grens van Castilla y León en Galicië. Voert het meer op 200 meter van ons hostel. Deze rivier is een zijrivier van de rivier de Esla, en wordt beschouwd als een van de meest constante stroom van de Duero bekken. Op dit moment op de route heeft een totaal van zes reservoirs om elektriciteit op te wekken of te irrigeren de Vega del Tera buurt van de stad Benavente. Zij heeft meerdere malen overgeslagen zonder gevaar voor het publiek, op zoek naar spectaculaire beelden van het kanaal.

De Rio Tera is de belangrijkste rivier forel in het gebied langs de rivier de Trefacio en Truchas passeren Sotillo, (moeten we de rivier Trefacio als de hoogste kwaliteit te markeren), met een overvloed van andere soorten: barbels, escallos, brasem, enz. Een deel van de rivier wordt beschouwd Coto Vissen, met inbegrip van alle Lake, Lake momenteel wordt vermeld als "catch and release", maar het heeft ook gebieden waar u kunt vissen. Ik kan niet aan de volledige visserij regime dat voortdurend verandert. Op het meer kun je het hele jaar door vissen met een speciale vergunning die je verkocht bij de VVV-kantoren of op de kantoren van de Junta de Castilla y León. Speciaal voor kinderen is het leuk en makkelijk om te vissen in het meer.

The Natural Park heeft een gemiddelde hoogte van 1.000 meter naar 1.700, Ribadelago is ongeveer 1020 meter. Dit en de bescherming die zij bieden u de noordelijke bergen, geeft het hele gebied een heel bijzondere sfeer. niet te koud in de winter en in de zomer meestal niet gebeuren in de heetste dagen van 30-32 ° C, met uitzondering van de zomer 2005 heeft de warmste van de laatste 50. Het water baden genoemde gebieden kunnen allemaal zomer tussen 22 tot 24 ° C Dit klimaat is ideaal en is al vele malen om het herstel van ademhalingsproblemen aangeraden vanwege de hoogte en het gebrek aan vocht. In de zomer van 2005 hebben ze alle records voor hoge temperaturen gebroken. Dit heeft de opkomst van het vuur begunstigd. Op dit punt is het duidelijk dat de branden buiten het meer zijn gebeurd. Om een ​​altidud van meer dan 1650 meter.

Het hele gebied wordt bewoond door zeer verspreide kleine dorpjes, steden rijk aan cultuur en goed bewaard gebleven, allemaal in een omgeving van minder dan 6 kilometer. Het moet duidelijk zijn dat Sanabria is de provincie en alle steden in de omgeving te dragen die naam, Voorbeeld: Trefacio de Sanabria, etc.

San Martin de Castaneda

San Martin de Castaneda, is het natuurlijk uitkijkpunt over het meer, misschien wel een van de oudste bevolking centra in het gebied. Het is gelegen langs de weg die leidt naar de lagune van de vis, en het centrum van de stad een klooster van de twaalfde eeuw stands. Plek om te bezoeken, is het geïnstalleerd in het voormalige Centrum voor Interpretatie van Nature Park, het is een tentoonstelling met modellen van molens en typische huizen, en met veel foto's en afbeeldingen van het park. Niet te leren, alles is zeer kunstmatig en ontworpen voor het massatoerisme. Hier in San Martin de Castaneda, leefde hij D. Miguel de Unamuno, en inspireerde hem om zijn boek San Manuel, goed en martelaar te schrijven. In dit boek vindt u de oorspronkelijke namen Sanabria Valley. Het meer op een bepaald moment stond bekend als Villachica Lake, Lake In 1836 verkocht aan de heren van Villachica in het bedrag van 20.000 reais, onteigenen tijdens de Tweede Republiek. De eerste zondag van september in San Martin viert zijn jaarlijkse festival, is zeer traditioneel en misschien zo weinig oude festivals worden gehouden. Gevraagd door Loyas en voldoen aan de authentieke taal sanabrés. De Loyas zijn oorspronkelijke gedichten per jaar zijn samengesteld en voorgelezen door de auteur aan de Virgen de la Peregrina. Zonder te worden lastiggevallen door San Martin, de gentilicio van haar inwoners is chafurdios.

Vigo de Sanabria

Vigo de Sanabria, het is buiten alle toeristische routes, maar wat je nodig hebt om te bezoeken, want het is een voorbeeld van de landbouw en veeteelt Sanabria. Het is gelegen in de buurt van de oostelijke oever van het meer van minder dan twee kilometer en strekt zich uit langs de rivier de Forcadura. U kunt de aankoop direct gekocht van de boeren, natuurlijke producten zoals netelroos, bonen, kikkererwten, etc .. van hoge kwaliteit en totale waarborg die traditioneel worden geteeld. Op de wandelpaden moet je hele georganiseerd om over te steken en de rivier canyon Forcadura. Naar mijn mening de beste wheals zijn die van Vigo.
is echt een leuke stad. Er zijn een aantal zeldzame soorten die nestelen rond Dwergen, L'Escuela en Peña del Pato en vindt u beschreven op een website genaamd FRS.

Galende, het stadhuis in het gebied, stak in de toegang tot Ribadelago. de brink Stranden noemt zichzelf door zijn badzones in graslanden in de rivier. Ik weet niet lijken te stranden.

Pedrazales, is een van de kleinere steden, maar misschien is dat wordt gerehabiliteerd gebaseerd op respect voor het oude, de karakteristieke gebouwen van het gebied. Het is zeer zonnig en in de oudheid was de thuisbasis van een ziekenhuis voor aandoeningen aan de luchtwegen. Ideaal om een ​​huis te kopen in het land. Bij het bereiken van Pedrazales van de oude vis boerderij kunt u paarden voor routes huren. Zij hebben de weg van de Za-104 naar Trefacio opgespoord door het midden van de stad en is bijna onbegaanbaar.

oude Ribadelago

Ribadelago Viejo, gelegen aan de samenvloeiing van de rivieren Cardeña en Segundera met Tera, met bijna 1000 meter hoogte, is in een landschap van grote waarde, die de aanwezigheid van het meer domineert. De vallei, groot in omvang, wordt gedomineerd door grote rotsachtige massa's die te beperken aan drie zijden, die een amfitheater verwerft en alleen strekt zich uit tot het oosten, door de indrukwekkende canyon van Tera. Het ligt op 1,2 kilometer van ons hostel. In het jaar 1959 werd verwoest door een waterhoos als gevolg van breuk van de oude dam van Vega de Tera, het produceren van meer dan 140 doden. Deze tragedie is dramatisch markeerde het leven van veel gezinnen in dit dorp. Het is één van de meest bijzondere en spectaculaire landschap omgevingen Sanabria. Als bezoekers niet uw camera of video te vergeten. Bijna bij de ingang van het dorp kunt u het monument te zien om de doden van het jaar 59, al hun namen en het standbeeld en de "Vrouw met kind" Zamorano opdracht beeldhouwer Ricardo Flecha.

Trefacio verdient een speciale vermelding als één van de mooiste dorpen in de omgeving, dit is waar, maar het is ook de stad waar ik ben geboren. Het is zes kilometer van het meer en ligt in een zeer interessante vallei doorkruist door de rivier de Trefacio. Deze rivier is een van de meest gewilde van de autonome gemeenschap voor zijn forel. Er zijn vissers die twee jaar wachten om een ​​dag van de visserij te krijgen in deze rivier. Trefacio heeft de enige fronton van de regio waar u pelota of squashen kunt oefenen. Vanaf de brug over de rivier kunt u forel vrijgegeven van dichtbij te zien. Als u een bezoek Trefacio laat de auto te nemen een wandeling door het dorp, vindt je het leuk vindt. Als u wilt een boog van een herberg voor pelgrims zien de vraag van de voormalige woning van D. Moses (de priester) en er blijft een boog met schelpen en zeesterren pelgrims weg naar Santiago. Op de weg naar San Ciprian naar Trefacio, is de molen Pepe (QPD). Eenmaal voor het passeren van de Miller u onderwezen als een molen aan de rivier loopt, is volledig automatisch en heeft geen elektrische energie, een wonderkind van verstand. Het is even ingenieus als het was in staat om enfuncionamiento van het bed. Zeker van oktober tot april niemand woont daar, dus de molen bezichtigen van april tot september. (NB: Helaas overleed Pepe in 2006, nog steeds en als eerbetoon aan hem, willen de vorige tekst, rust in vrede, een bijzondere man te houden)

Bij Trefacio burreiros bel ons, waarom is dat?

Een beetje verder ongeveer 70 kilometer kunt u terecht bij de dag door te brengen naar Porto, is het laatste dorpje vlak bij Galicië Castilla. Het is een heel bijzondere mensen, hun geografische isolatie maken het een volk dat in vele opzichten is verankerd in het verleden. Het is vooral vee en hun levensonderhoud is het fokken van de inheemse veeteelt koeien razasanabresa.

Zelfs de Basken te bezoeken deze stad in de reële 26 augustus om stieren te kopen voor traditionele Baskische sport van drag stenen. Het enige probleem is de toegang, maar met een beetje geduld kan gaan. Alleen de tour waard. Het is verplicht om te bezoeken, u zult er geen spijt van, want Porto is iets wat je niet elders zien. Om naar Porto vanaf Ribadelago, moet u de Za-104 in de richting van Puebla de Sanabria te nemen, neem de A-52 in de richting van Galicië, op Km 110 (omdat we in de autonome regio Galicië) en neem dan de weg Porto, de hel te wachten staat 29 kilometer, wordt u door middel van deze dorpen passeren: Villanueva, Vrome (er zijn drie afzonderlijke wijken), Pradoramisquedo (behoort tot Orense en is aan de linkerkant van de weg) en tenslotte Porto. Maar het is de moeite waard om het rustig aan te doen en maak kennis met Porto.

Sanabria Er zijn andere gebieden die je kunt ontmoeten, kunt u bij ons hostel en wij geven aan gebieden die niet op de toeristische route. U kunt zelfs in de buurt van Portugal in minder dan 30 minuten, maar er is veel te zien en de weg is helse. Sanabria Er zijn andere gebieden die je kunt ontmoeten, kunt u bij ons hostel en wij geven aan gebieden die niet op de toeristische route. U kunt zelfs in de buurt van Portugal in minder dan 30 minuten, maar er is veel te zien en de weg is helse

In het volgende plaatje en een curiositeit kunt u de overstroming die opgetreden als gevolg van zware regenval te zien, het was op 8 december 2000. Het is niet gevaarlijk, maar spectaculair. Op de brug van de Onbevlekte waren we geïsoleerde voor vier dagen. De witte vlek in het midden van het beeld is de mensen, de rest is een beetje gegroeid Lake.

Een plek waar ik altijd vooral aanraden in de herfst-winter is de kapel van La Alcobilla bezoeken, als je kijkt naar de kaart van andere secties van deze pagina, dit in de buurt van de molen heb ik je al eerder verteld. Het is een behuizing met meer dan tweehonderd kastanjebomen dateert meer dan 900 jaar tot 1200. In het centrum is de kapel en stenen kruis steen. De kastanjebomen hebben merkwaardige manier in de winter met een beetje fantasie zie je vreemde dingen.