Het Meer

  • 002-1-1.jpg

Het meer is ongeveer 3,8 kilometer lang en een breedte die varieert tussen 900 en 1600 meter, krijgt water van de rivier de Tera en meer zwaar op de talrijke bronnen die voortkomen uit de achtergrond. Deze veren veroorzaken zones met verschillende temperatuur van het meer vanaf de weg naar Lake Fish kunnen verschillende kleuren te zien in het meer water met verschillende reflecties. Onze vestiging is binnen de stad New Ribadelago, ook wel "Franco". Ondanks de wet van historisch geheugen blijft met die naam.

Dit is al vele jaren de officiële naam van het volk, want het weer werd gebouwd tussen 60-62, omdat de oude werd verwoest door de overstroming van water uit de dam falen van Vega de Tera, dit dam is hetzelfde als de dag brak, 9 januari 1959, en is te bereiken door de loop van Tera, de uitbreiding van een beetje meer de officiële wandelroute.

Ribadelago New, is een atypische stad Sanabria, hun huizen zijn wit, vergoelijkt, het werd gebouwd tussen 1960-1962 om de gevolgen van de overstroming te verlichten, met de materialen die bestemd zijn om voort te bouwen op de herbevolking van Andalusië en Zuid Extremadura. Het lijkt daarom een ​​Andalusisch dorp in het hart van het noorden van Sierra.

Hostal Martin (uw huis vanaf nu) is in het centrale stadsplein. Op de lokale weg ZA-104, km. 15 ca. Geen behoefte om uw auto te gebruiken jij hebt toegang tot badzones met een kleine wandeling op minder dan 500 meter.
De stranden zijn meer geschikt voor kleine kinderen die gebieden prairie. Degenen die niets over het gebied waar hij verbaasd dat u spreekt van de stranden niet kennen, het is waar, we hebben 4 of 5 stranden met zand als de zee, maar met het verschil dat het water van het meer is zoet, en je kunt zelfs drinken . Zwemmen in het meer is een genot dat u niet zult vinden in een gebied van Spanje.
Mijn favoriete strand van de Custallago, maar je hebt ook die Viquiella, Dwergen en El Folgoso.
Het hele gebied is verboden om dieren te baden, gebruikte motorboten, voorwerpen of wassen auto's, etc. Zodat alles wordt schoon gehouden zoals gewoonlijk. Op dit moment is het een graad van het schoonmaken van wegen, sloten en hoge parkeertarieven bereikt, hopen we dat dankzij uw medewerking blijven.

Spreken van het meer, kunt u de christelijke legende die toegeschreven aan St. James de oprichting van de Lake (de waarheid is dat ik weet niet of ik de Santiago Apostol, die gerold of Jezus Christus) zeggen:
Ze zeggen Lucerne Valverde (vroegere naam van de stad) kwam er een pelgrim die naar het dorp broodoven, waar hij vroeg hem brood en iets te drinken te geven gingen. Slechts in een oven, waar ze maakten brood geholpen, en dat, tenzij de bakkers. Zoals anderen al ontkend werd flink pissed off, en nam zijn stok en pinning hem op de grond, zei hij in Sanabrés: - Hier FINCO ik mijn stok en weer een gargallón. En hij begon te water gieten totdat het bedekt al het volk, alleen de oven opgeslagen.
Dus we zeggen vandaag dat bij nacht van San Juan, 24 juni, zondeloze mensen horen de bel luiden van de mensen die onder water. Het grappige is, vernietig de mensen en dan zetten we haar naam aan een kalender dag. De vloek verlengd niet alleen worden vernietigd door het water, maar ook voor de andere elementen, lucht en aarde.
Hopelijk niet voldaan in de komende 1000 jaar.

De legende en de vloed van 1959 zijn in de war in de informatie die ze een aantal toeristen te ontvangen, en dat maakt veel bezoekers van de mensen onder water te zoeken. U zult niet vinden, het meer is ouder dan de man. deze
Legend heeft vele versies, afhankelijk van de herkomst van de graaf, maar in het kort is zoals ik u heb gezegd, meer of minder.

Om het schoon te houden is het noodzakelijk om zorg te dragen, hebben we een grote inspanning om de zorg voor hem veel zodat u kunt zien in al zijn glorie gemaakt. Als je gaat krijgen dat alles hetzelfde is.

Het meer is heel bijzonder en aantrekkelijk, je me vertellen. U kunt windsurfen, kanoën, zwemmen, etc doen … Maar dit alles zorgvuldig. Het is niet gevaarlijk, maar het is groot en je hebt hem hetzelfde respect als elk strand in de zee. Als u nog niet bent een echte deskundige in het water jezelf beperken tot de stranden of de kust.

Toerisme gaat over het algemeen naar het strand Custallago, maar er is een eenzame hoek genaamd Seoane, aan de noordkant van het meer. Er is niemand en kan genieten van het meer zonder het gedoe van de drukte van de badgasten.

Onder de stranden Custallago en Dwergen, er is een prachtige plek met een bron van zwavelhoudend water, dat is heel bijzonder, in-house film Marsillach en Silvia Pinal, getiteld "Maribel en de vreemde familie" werd gefilmd, en ze leefde Unamuno politiek terwijl iets te verbergen (denk ik) en schreef hier een van zijn boeken "San Manuel goede martelaar", dat is een religieuze puinhoop van de zorg. Deze hoek wordt genoemd Bouzas. Deze hoeken zijn vrij het hele jaar, maar hebben een speciale charme in de herfst en winter met mist en vocht.