activiteiten

  • 002-4-2.jpg

Sinds 2011 aanvang van de werkzaamheden van het milieu openbaarmaking, ecologische HELIOS SANABRIA boot uitgerust met de meest moderne middelen, de integratie van de nieuwste technologieën en is voorzien van een onderwater camera.

Het idee van de promotor, David Salvador (Europarques Hispanolusos) is langzaam vruchten af ​​te werpen geweest maar uiteindelijk heeft geresulteerd in een prachtig schip als deze bevoorrechte omgeving verdient. Eigenlijk is het een uniek milieu-project, dat geen uitstoot van lawaai, vloeistoffen of gassen heeft bereikt. Een goed voorbeeld van duurzame ontwikkeling.

Wandelen en activiteiten die je kunt doen.

Sotillo Waterval , het verlaten van de stad van die naam het wordt beschouwd als van gemiddelde moeilijkheidsgraad, hoogteverschil van 400 meter en de hele route ligt op schema. Om het te bereiken vanaf Ribadelago, je moet rijden naar de Puente de Sanabria, ze zijn 12 kilometer van de ZA-104. Er moet je een bocht naar rechts nemen richting Sotillo, ongeveer zes kilometer, parkeer de auto, is er een beveiligde parkeerplaats, en begin te lopen. Er is een kleine truc, moet u de kaarten die een pad van stijgende en het verlagen zal aangeven negeren. Sotillo gebruikt om terug te keren naar het zelfde als u gebruikt om de waterval te beklimmen. Het is makkelijker. Verwacht niet dat naar een waterval, zoals Niagara te zien, maar je zult een kleine waterval, maar met een omgeving van grote schoonheid te vinden. Het gehele tour kunt u drie of vier uur te doen. Het is interessant om deze route in het voorjaar omdat smeltwater in overvloed ziet er indrukwekkend uit.
De volgende kaart zal u helpen:
Kaart http://www.wikirutas.es/rutas/vermapa.asp?id=367
Earth: http://www.wikirutas.es/rutas/vergoogleearth.asp?id=367

Laguna de Carros en Sotillo : Het verlaten van de Plaza van Spanje in New Ribadelago (tegenover onze herberg) en na het oversteken van het bos bekend als La Beseda komen op de Laguna de los Carros. Tot nu toe heb je gereisd 1,5 kilometer een niveau van 25 tot 45%, vanaf daar neemt u de weg naar rechts vindt u de Laguna de Sotillo bereiken, dit deel moet goed weten of enige ervaring in de bush, omdat het is heel gemakkelijk te missen. In de Beseda kun je soorten zoals eiken, hazelaars, hollies te zien. Het wordt beschouwd als een van de best bewaarde van alle Castilië en León inheemse bossen. Zonder afwerking de route en een bezoek waard en ga al dit bos. Het wordt bevolkt door grote spel, met een groot aantal wilde zwijnen, vossen, wolven, enz volledige route is 10 kilometer, hoge moeilijkheidsgraad, hoogte 600 meter, pad en bospad. Het is een route voor mensen met enige ervaring, omdat de route tussen de Laguna de Carros en Sotillo vaak verloren gaan wandelaars met weinig ervaring. De beste kaart voor deze route is de National Geographic Dienst. Deze route heeft dekking voor alle telefoons. Interessant, omdat het nuttig kan zijn. Je kunt beter de vorige kaart pagina principalAviso juridische en privacy. Sinds 2011 begint haar activiteiten het milieu openbaarmaking, ecologische HELIOS SANABRIA boot uitgerust met de meest moderne middelen, de integratie van de nieuwste technologieën en is voorzien van een onderwater camera. Het idee van de promotor, David Salvador (Europarques Hispanolusos) is langzaam vruchten af ​​te werpen geweest maar uiteindelijk heeft geresulteerd in een prachtig schip als deze bevoorrechte omgeving verdient. Eigenlijk is het een uniek milieu-project, dat geen uitstoot van lawaai, vloeistoffen of gassen heeft bereikt. Een goed voorbeeld van duurzame ontwikkeling.

Pad van de Monniken: Van Ribadelago Viejo naar San Martin de Castañeda voor de tour die vroeger deden de monniken van de Benedictijner klooster van San Martin ze kwamen over de vallei naar belastingen te innen of neem de Trout Lake deze route is een balkon waar je het meer kan zien. Lage moeilijkheidsgraad, helling 200 meter pad. Maar het pad is niet gemakkelijk om dit te volgen adviseren wij u, zonder oog te verliezen van het meer wandeling rond de sites met minder onkruid en vegetatie beloopbaar. Je moet rekening houden met de reis heen en weer of ga je naar station zoeken naar San Martin. Aan de rechterkant kunt u zien getrokken op een foto, kunt u vergroten.

River Canyon Forcadura: Van Vigo de Sanabria naar Laguna de los Peces, met een afstand van 7 (enkele reis) kilometer, middelzwaar, hoogte 500 meter, pad. Naar aanleiding van de Forcadura River uit de Barrio de Arriba de Vigo naar Laguna de los Peces (niet lagune, want het is kunstmatig, noch vis). Het begin van de route is geïnteresseerd, maar is het zo uniform en saai van. De meest interessante van deze route is naar Vigo te steken vanaf het begin, het is een mooi dorp met zeer speciale mensen (FRS).

Link naar Google Earth: http://www.wikirutas.es/rutas/vergoogleearth.asp?id=619

Tera River Canyon en San Martin Cave : De ster en de meest spectaculaire route, afstand 12 kilometer hoogte 810 meter hoge moeilijkheidsgraad route pad. By the way, is er geen hol, maar dus wel een klein meer opgegraven door een gletsjer. Het is de beste route in de omgeving, spectaculaire en geschiedenis. Voor haar de 59 jaar vloed die veroorzaakt 160 doden. U kunt nog steeds de 'littekens' op het rivierbed van de zondvloed. Als je naar Sanabria niet vergeten om dit pad te bewandelen. In het hostel Martin hebben luchtfoto's van het gebied, gefotografeerd in het jaar 1956 door de Amerikanen.

River Canyon Cardenas , het is een moeilijke weg met steile hellingen tot 40%. Het verlaten van Ribadelago neem de weg naar de oude stad, en voor we wenden tot de linkervleugel van de stad Moncabril waar Endesa Electric plant is te bereiken. Vlak voor aankomst neem een ​​verharde weg naar links en beginnen aan de Vallei Folgosa tot de dam Dam Cardenas klimmen, steek de dam en de bosweg we de piek van Fraile bereiken en beginnen naar beneden te gaan naar de power plant weer. Ze zijn 5 of 6 uur heen en terug. Daarnaast kunt u de piek van de vallei en de vallei van de barrage Cardenas te zien.

En nuestro Hostal pregunta por Ángel, y te informaré de todas las posibilidades, con  planos y datos para que puedas disfrutar de nuestras montañas. No lo olvides, porque hay rutas no puestas en los libros, muy interesantes. Por ejemplo te propongo la siguiente: Con el coche subiremos a San Martin de Castañeda y desde allí seguiremos hasta la Laguna de Los Peces, (que como ya hemos dicho en otro capítulo ni es laguna ni tiene peces), allí dejaremos el coche y tomando la ruta que sale por la izquierda de la cabaña de los pastores subiremos a las Lagunas de la Ventosa, pasando entre las dos lagunas, comenzaremos a bajar hacia Borzabuelos que es un falso llano en pendiente con una de las mejores fuentes de la zona. en este momento estamos yendo hacía el oeste. Un par de kilómetros más adelante comenzaremos a bajar la cuesta de la Porqueira, y avistaremos el impresionante valle de Vega de Conde, con el embalse del mismo nombre en el centro. Cruzaremos el valle por la presa del embalse y tomaremos la pista de tierra que sale hacía el sur a la orilla del río Tera, cinco kilómetros río abajo llegaremos a Vega de Tera, y podremos ver los restos de uno de los desastres más lamentables de este siglo, son los restos de la presa que en 1.959 se rompió y más abajo en Ribadelago mató a mas de 140 personas. Cruzaremos otra vez el río por debajo de la presa y comenzaremos a subir otra vez hacía las Lagunas de la Ventosa y otra vez al coche. Puede durar todo el día y será una bonita experiencia. El mapa siguiente es una variante para llegar a Peña Trevinca en verano. Puede servirte para la ruta propuesta o para hacerla según el mapa. 

Overige activiteiten zijn vooral de badkamers op de oevers van het meer weg steeds beperkt, mountainbikes, paarden, etc .. Niet vergeten dat je in een natuurpark en u moet de omgeving met zorg te behandelen, zodat u kunt ons laatste. Ik stel een route te maken met mountainbiken:

Route 1 .- verlaten Ribadelago neemt u de weg naar San Justo (zeven kilometer), is er in het midden van het dorp het pad van Trefacio (drie kilometer), is een vlakke weg grenzend aan de Tera rivier aan het begin en dan is de Trefacio River. Trefacio eerste bij de bal wat we vinden is de begraafplaats, maar bij aankomst in de parochiekerk, de weg van Vigo in de buurt van Barreiro en het gebied dat bekend staat als Baltoucino. Er zijn vijf kilometer bergop, maar het is een praktisch maagd route, het bereiken van Forcadura steek de rivier de Vigo en Vigo door de snelweg van San Martin tot aan de kruising en opnieuw Ribadelago. Als alternatief als je kracht vinden in Trefacio in plaats van naar Vigo, kunt u gaan naar Cerdillo en Murias wordt gemarkeerd op het plein van de kerk van Trefacio. Van Murias en meer op de achtergrond kun je Vigo en dus Ribadelago.

Monasterio de San Martín de Castañeda: Monasterio de antigua fundación, situada en uno de los más bellos parajes en que se pudo construir  un cenobio. De mitad de siglo XII, la iglesia actual  perteneció al monasterio que por iniciativa de Alfonso VII se somete a una primera reforma llevada a cabo por el monje Pedro Cristiano afiliándose al monasterio de Carracedo. En 1245 se produce una segunda reforma, afiliándose al Císter, también de la mano de Carracedo. 
Hoy la iglesia es la parroquia del lugar. Se trata de un voluminoso templo de tres naves, crucero y cabecera formada por tres ábsides escalonados con su respectivos presbiterios. La fabrica es de buena sillería granítica con muros anchos y poco decorados. 

Parque Natural: En 1949 el fue declarado sitio de interés nacional,el parque tiene una extensión de 22.365 hectáreas,es el lago de origen glaciar mayor de Europa,tiene una profundidad de 51 metros, una longitud de 3 km. y una anchura de 1,5 el agua tiene una permanencia en su interior de cuatro meses. El lago dista 13 kilómetros de Puebla de Sanabria. Es un paisaje de aguas limpias que cambian de color según la hora del día y la estación del año. En verano se puede ver a la gente practicando deportes náuticos y tomando algo en sus chiringuitos, un ambiente que sorprende en pleno interior de la península, entre montañas silenciosas  y unos paisajes tallados por las glaciaciones. En otoño, el paisaje es solitario y su aire misterioso es aún más intenso.  

LA LEYENDA DEL LAGO DE SANABRIA, VERSIÓN MÁS OFICIAL

Antiguamente, en el lugar que hoy ocupa el Lago de Sanabria, había un pueblo de nombre Villaverde de Lucerna. Cierto día se presentó en el pueblo un pobre pidiendo limosna (Jesucristo o el Apóstol Santiago), y en todas las casas le cerraron las puertas. Tan sólo se compadecieron de él y lo atendieron unas mujeres que se hallaban cociendo pan en un horno. Pidió allí el pobre, y las mujeres le echaron un trozo de masa al horno que, tanto creció, que a duras penas pudieron sacarlo por la boca del mismo. Al ver aquello, le echaron un segundo trozo de masa, aún más chico, que aumentó mucho más de tamaño, por lo que se hizo preciso sacarlo en pedazos. Entonces le dieron el primero que  salió.
Cuando el pobre fue socorrido, y para castigar la falta de caridad de aquella villa, les dijo a las mujeres que abandonaran el horno y se subieran para un alto, porque iba a anegar el lugar. Una vez que las mujeres abandonaron Villaverde, dijo el pobre: "Aquí finco mi bastón, aquí nazca un gargallón; aquí finco mi espada, aquí nazca un gargallón de agua". Tan pronto como fueron pronunciadas estas palabras, brotó impetuoso surtidor de la tierra, que en pocos momentos anegó totalmente a Valverde de Lucerna, quedando el lago como hoy se ve. Tan sólo quedó al descubierto una isla, que jamás se cubre en las crecidas y situada exactamente en el lugar que ocupó el horno en que fue socorrido el pobre. Por lo demás, el lago conservó la virtud de que todo aquel que se acercara a él en la madrugada de San Juan y esta en gracia de Dios oiría tocar las campanas de la sumergida Villaverde.
Esta leyenda aparece en algunos textos medievales franceses  con distintas variantes. Así, aparece en la Chrónica de Turpín, en la que, después de narrar las distintas conquistas de Carlomagno en España, dice: "Las tomó todas menos Lucerna, que está en Valle Verde , que no pudo tomarla hasta el último año, porque era muy fuerte y estaba bien abastecida. Por fin la cercó y la sitió durante cuatro meses, pero cuando vio que no la podía tomar por fuerza, rezó a Dios y a Santiago. Entonces se derrumbaron los muros y quedó sin habitantes, y una gran agua, como un estanque, se alzó en medio del pueblo, negra, oscura y horrible". 
Una leyenda parecida es recogida por el escritor francés Ernest Renan: "Creo que a veces yo tengo en el fondo del corazón una villa de Is, que hace sonar todavía las campanas".  

Castillo de Puebla de Sanabria:  De los escasos castillos bien conservados de la provincia de Zamora, éste es uno de ellos, que además ha sido recientemente restaurado y convertido su interior en Biblioteca Municipal y centro de actividades culturales. Fue construido en el año 1450 sobre un castro celta, como castillo-palacio por el cuarto conde de Benavente, don Rodrigo Alonso Pimentel, miembro de la poderosa nobleza castellana y poseedor de numerosos castillos.
Propiedad ACTUAL: municipal.
Estado actual: conservado íntegramente casi restaurado. En la actualidad puedes recorrer toda la muralla y las almenas. Es una de las vistas panorámicas más espectacular de la zona.
Destino: Biblioteca Municipal, Casa de Cultura, Visitable en horario de biblioteca.